fbpx

Energieprofessional – meer dan een EPB-verslaggever

Feb 2017

Energieprofessional – meer dan EPB-verslaggever

Binnen het studiebureau MijnEPB zijn we vooral gespecialiseerd in het opmaken van EPB-dossiers. Voor de buitenwereld zijn we dus EPB-verslaggevers. Maar bij het opmaken van zo’n dossier komt er veel meer kijken dan het opmaken van een verslag. Daarom willen we liever een nieuwe, meer toepasselijke naam gebruiken die alles omvat: de energieprofessional.

Bouwen is complexer dan ooit en veel meer dan architectuur alleen. De regelgeving wordt op verschillende vlakken zoals veiligheid en energieprestatie steeds strenger en moeilijker. Daarom wordt de architect zowel bij de bouw van kleine woningen als grote projecten bijgestaan door specialisten die de bouwheer en de architect begeleiden en ondersteunen waar nodig.

 

Wat moeten we ons voorstellen bij een energieprofessional?

Binnen het volledig bouwteam zijn er verschillende mensen aanwezig. Een stabiliteitsingenieur is het aanspreekpunt binnen het bouwteam voor alle vragen in verband met de structuur in het gebouw zoals de nodige vloerdikte, fundering, balken en kolommen. Geheel analoog doet de energieprofessional hetzelfde voor alle vragen met betrekking tot energie. De energieprofessional bezit alle kennis die nodig is en heeft bovendien, als enige, een goed beeld op het toekomstig energiegebruik van het gebouw.

 

Wat mag ik verwachten van de energieprofessional?

Bij MijnEPB staan wij als studiebureau de bouwheer en architect in de eerste plaats bij in het geven van advies omtrent isolatie, ventilatie, verwarming, hernieuwbare energie enz. Dit doen we een eerste maal aan de hand van de ingediende of nog in te dienen bouwaanvraag. De bouwheer en architect ontvangt een adviesrapport met een overzicht van de minimale eisen en een resultaat van de eerste simulatie. Daarna zijn beide vrij verdere opmerkingen te maken, vragen te stellen, wijzigingen door te voeren of bijkomende simulaties te vragen.

Bij het halen van een goede energieprestatie horen ook in-situ metingen. Als energieprofessional zijn we in staat dit zelf uit te voeren. Door onze kennis over, en ervaring in ventilatiemetingen en blowerdoortests zijn we reeds vanaf het eerste advies in staat realistische aannames te doen.

U vindt uw energieprofessional bij MijnEPB.be

 

Ook van toepassing voor bestaande gebouwen?

Ja. Hiervoor bestaan energieprestatiecertificaten of EPC’s. Ook  op dit vlak zijn we bij MijnEPB erkend om dit kwalitatief uit te voeren.

Kortom: een energieprofessional biedt alle kennis en ervaring op vlak van energie. Bij een goed studiebureau kan je terecht voor advies mbt energie, EPB-verslaggeving, ventilatieverslaggeving en energieprestatiecertificaten. Een echte professional!

 

Energieprofessional nodig?

Bouwt of verbouwt u binnenkort? Nood aan energieprofessional? Neem hier vrijblijvend contact op met ons.

 

Foto: Emaze.com

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be