fbpx

Energiestudie

Oct 2022

Een grondige energiestudie helpt je op weg:

De steeds strengere eisen op gebied van energieprestatieregelgeving, de stijgende energieprijzen, het verbod op het gebruik van fossiele opwekkingstoestellen, de installatie van digitale meters… Het zijn allemaal voorbeelden van de snel evoluerende bouwwereld. In veel gevallen zorgt dit voor twijfels bij de opdrachtgever: welke systemen moeten we voorzien? Wat is de kostprijs? In welke systemen kan ik het best investeren?

 

Binnen Studiebureau MijnEPB hebben we een uitgebreide ervaring met technische installaties, architectuur en energieprestatieregelgeving. We zijn ervan overtuigd dat we elk van deze aspecten samen moeten bekijken om een duurzaam, comfortabel en efficiënt gebouw te bereiken. Een multidisciplinaire aanpak met een goede samenwerking tussen architect, bouwheer en ingenieur is de toekomst.

 

Daarom willen we onze huidige en toekomstige klanten een persoonlijk, op maat gemaakt en project-specifiek advies aanbieden dat de vragen nog beter beantwoordt.

HET ENERGIEPAKKET gericht op zowel residentiële als niet residentiële projecten incl.:

Het pakket die nog een stap verder gaat. Bekijk de energieprestatie en duurzaamheid van je project tot in het kleinste detail en stel ons al uw vragen!

Meer uitleg nodig? Neem rechtstreeks contact op met Peter onze energieadviseur:

Peter: peter@mijnepb.be – 09 277 82 56

Onze aanpak:

Verschillende keuzes aan technische installaties worden toegelicht. Gesteund door een kostprijsbepaling (TCO-berekening) doen we zelf een suggestie naar de best toepasbare technieken. We geven concrete voorbeelden en houden rekening met de praktische toepasbaarheid en integratie in het project.

 

Een deel van de studie bestaat uit de bepaling van de nodige vermogens aan verwarming, koeling, ventilatie, sanitair warm water. In functie van de resultaten geven we aan of een bijsturing van de gebouwschil aangewezen is.

 

De voorzieningen op gebied van elektriciteit (o.a. aansluiting op het net, eigen productie, energie-opslag) nemen we graag mee op in de studie.

 

De opgemaakte nota wordt toegelicht en vormt een leidraad voor het ontwerp.

Contacteer ons: 09 226 12 33

Mail ons: info@mijnepb.be